Emmer schroot- & metaalhandel B.V.

Aan de Noordoostkant van Emmen op het industrieterrein Bargermeer aan de Albatrosstraat is de Emmer Schroot- en Metaalhandel BV gevestigd. De BV is in 1983 opgericht door Bé Blaak. Het familiebedrijf is gestart als schroothandel en gestaag gegroeid met inmiddels 10 werknemers op de hoofdvestiging in Emmen.

In 1999 is het Hoogeveense bedrijf aan de Fokkerstraat op het industrieterrein de Wieken, de Hoogeveense Metaal- Recycling BV gestart. Deze nevenvestiging verrichtte op kleinere schaal dezelfde werkzaamheden als in Emmen. In 2024 is de vestiging in Hoogeveen gesloten.

In 2002 heeft Bernard Blaak het bedrijf van zijn vader Bé Blaak overgenomen. Als directeur zwaait junior nu de scepter over de 2 locaties van het gezonde metaalbedrijf.

In 2005 is er gestart met een derde vestiging in het Duitse Meppen. Aan de Schulte Delitzschstr.18 is het destijds verouderde terrein omgebouwd tot een prachtig bedrijf die zich voornamelijk richt op de Duitse markt. Inmiddels is ook deze vestiging uitgegroeid naar een volwassen schroot en metaalrecycling bedrijf.

Samen zorgen de Emmer Schroot- en Metaalhandel BV en Schrott und Metall Recycling Blaak voor een productie van duizenden tonnen ferro en non-ferro staal per jaar. Beide vestigingen zijn afhankelijk van een vrij constante aanvoer. Dit wordt bevorderd door een snelle zakelijke afhandeling, de opgebouwde naamsbekendheid, maar vooral door de scherpe prijzen en de vlotte financiële afhandeling.